10 tips van Ooni om de perfecte pizza te bereiden!

We gaan alleen maar voor beter, gezelliger en lekkerder… Daarbij kunnen we altijd wel wat tips gebruiken. Bij Ooni geven ze nuttige tips die je zeker kunt gebruiken om perfecte pizza’s te kunnen klaarmaken. Heel veel succes!!

Vegan Pizza

Dat pizza ook heel verantwoord en toch lekker kan zijn bewijst Veganopizzas in dit filmpje. Op 2:20 zie je 1 van de geheimen van een geweldige pizza!

Voortaan tot 22:00 bestellen!

Wij hebben de beste mensen in ons magazijn die we maar kunnen wensen. Ze zijn vanaf nu wel een uurtje later thuis. Alle bestellingen die nu gedaan worden voor 22:00 uur worden dezelfde dag nog verstuurd! Dus als je er achter komt dat het morgen geweldig weer wordt en je wilt morgen graag een heerlijke pizza bakken in jouw Uuni oven dan is dat geen probleem!

Nieuwe producten onderweg!

Soms wordt je in eens verast door een berichtje. Zo ook wij bij Stovrr. Ineens kregen we een berichtje van Uuni dat er nieuwe producten beschikbaar kwamen naast de pizza ovens en de huidige accessoires. We hebben ze natuurlijk meteen besteld en ze zijn onderweg.

Wat komt er?

Er komt een nieuwe Grizzler pan. Dit is in basis dezelfde pan als de 3 delige sizzler echter aangevuld met ribbels en het uuni logo zodat je een perfecte steak met ribbels en logo kunt bakken in jou Uuni.

Ook komt er een Skillet. De eerste ronde pan van Uuni met een doorsnede van 23 cm. Met deze aanvulling hebben we een nog completer assortiment waarmee je optimaal gebruik kunt maken van jouw Uuni 3 of Uuni Pro. Natuurlijk kun je ze ook gebruiken op je Bbq of in de keuken.

 

We verwachten dat ze binnen een week in de webshop verkrijgbaar zijn.

Hoe maak je heerlijke Kippenvleugeltjes in de Uuni

Hier laten we even zien hoe de Uuni Sizzler Pan werkt in de Uuni Oven.

Zo makkelijk bak je kippenvleugeltjes en gepofte aardappelen in de Uuni.

 

 

 

Uuni Pro: Een heerlijke Calzone klaargemaakt Mmmmm…

We krijgen wel is de vraag wat je allemaal kunt met de Uuni Pro…

Met dit kort filmpje laat de uitvinder/bakker Uuni zien hoe je een heerlijke Calzone kan klaar maken in de Uuni Pro opgestookt met houtpellets. De Uuni Pellet brander is accessoires en verkrijgbaar in de shop.

 

 

Uuni Pro: Koken met hout & houtskool

Hier in dit filmpje laten we zien hoe je de Uuni Pro kunt laten branden op hout en houtskool.

We gebruiken hierbij nog de Sizzler Pan voor een heerlijke steak en verse groenten in te bakken.

Saus! (door Tom Staal)

Saus!

In het vorige blog hebben we het deeg behandeld. Dat moet minimaal een hele nacht in de koelkast rijzen. Dat geeft u dus alle tijd om de pizzasaus te maken. Dat is allesbehalve moeilijk. Deze saus kost wat langer om te maken dan de meeste recepten die u tegenkomt via Google, maar is daardoor rijk en vol van smaak.

 

Het zal u niets verbazen, maar het belangrijkste voor de saus zijn de tomaten. Die tomaten zijn onder chefs, ook onder Italiaanse chefs, een groot discussiepunt. Moet je verse tomaten gebruiken of toch liever tomaten uit blik? “Verse!”, hoor ik u heel hard roepen. Dat kunt u doen, maar zelf kies ik voor tomaten uit blik. Uiteraard ga ik u uitleggen waarom. De reden is vrij simpel. De tomaten in Nederland, en zeker die in de supermarkten, zijn werkelijk van erbarmelijk slechte kwaliteit. Soms zitten er pareltjes tussen, maar dat is eerder uitzondering dan regel. De beste Italiaanse tomaten zijn eind augustus en in september te krijgen. Dat zijn de tomaten die lang hebben kunnen rijpen en veel, heel veel zon hebben gehad. Daar kun je zeer zeker een lekkere saus van maken. De tomaten in blik, mits u het juiste blik kiest natuurlijk, zijn van een constante en bijzonder goede kwaliteit. In het juiste blik zitten San Marzano tomaten. Een langwerpige tomaat die nog net niet heilig is verklaard in zijn thuisland. De meeste grote supermarkten verkopen deze blikken. Iets duurder, maar voor de saus wat mij betreft de enige tomaat die er toe doet.

 

Ik maak altijd veel saus en heb een simpel systeem ontdekt om de overgebleven saus te bewaren. IJsblokjesvormpjes. U kent ze wel, langwerpige plastic bakjes waar u in de vriezer normaliter ijsblokjes mee maakt. Daar giet ik de saus in, dek het af met plastic en zet het in de vriezer. Elke keer als het hier weer pizzamania is, druk ik een aantal “sausblokjes” eruit en laat het ontdooien.

 

Ingrediënten:

 • 4 blikken gepelde San Marzano tomaten
 • 1 handje gesneden bleekselderij
 • ½ in grove stukken gesneden ui
 • 1 handje in plakjes gesneden wortel
 • 1 takje tijm
 • 1 takje rozemarijn
 • ca. 4 blaadjes salie
 • 1 blaadje laurier
 • 1 plantje basilicum
 • 1 grote teen knoflook
 • zout
 • 1 eetlepel olijfolie

Bak op laag vuur ongeveer vijf minuten de ui, wortel en bleekselderij.

Voeg de tomaten toe en bind de tijm, rozemarijn, salie, laurier en knoflook met een touwtje bij elkaar of gebruik een builtje. Een groot thee-ei werkt ook perfect

Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.

Verwijder de wortel, ui, bleekselderij en de kruiden. Dit kan soms lastig zijn, doe het bij voorkeur boven een pan met een vergiet zodat u geen tomatensaus verliest. Voeg de opgevangen saus weer bij de rest.

Wanneer de gebonden kruiden zijn afgekoeld, knijpt u deze uit boven de pan.

Voeg nu alle basilicum toe en pureer met een staafmixer alles tot een glad geheel.

Proef en voeg naar smaak zout toe

Laat eventueel inkoken tot een mooie sausdikte. De perfecte dikte lijkt op de dikte van volle yoghurt.

Hier is uw volle rijke pizzasaus waar u even mee vooruit kan!

Pizzamania door Tom Staal (deel 1)

Wekelijks is het bij mij thuis pizzamania. Mensen schuiven aan, drinken bier of wijn en discussiëren over alles. Ik bak de hele avond pizza. Ik deel graag met u hoe die pizza’s ‘from scratch’ op tafel komen.

Hoe bak je de perfecte pizza? Daar hou ik me al een jaar of tien wekelijks mee bezig. Het komt regelmatig voor dat ik iets kleins aanpas om weer een stap tot perfectie te komen. Graag deel ik een aantal van die stappen. In deze eerste blog beginnen we met het begin: Het Deeg.

Wat willen we met een pizza? Twee zaken zijn erg belangrijk. Zo mag de pizza mag niet slap zijn, maar een beetje krokant. Daar kom ik in volgende blogs op terug. De pizza moet luchtbellen hebben en die luchtbellen krijg je op verschillende manieren. Onder andere door de hitte tijdens het bakken, maar ook daar komen we in een volgend topic op terug. Die luchtbellen krijg je ook door het juiste deeg te maken. Voor goed deeg gebruik ik altijd Tipo ’00’ met een hoog proteïne gehalte. Helaas kun je dat proteinegehalte niet aflezen aan de ingrediëntenlijst op de verpakking. Een Tipo ’00’ bij uw Italiaanse delicatessenzaak doet het over het algemeen meer dan goed. U kunt een echte ambachtelijke bakker vragen welk bloem geschikt zou zijn. Een beetje bakker vindt het maar wat leuk u daarbij te helpen en verkoopt u graag een halve kilo goed meel.

Ik pleit voor het koud rijzen. Veel recepten die op het net te vinden zijn, geven een rijstijd van circa 2 uur aan. Vergeet dat zo snel mogelijk. Zoals bij alles wat met eten te maken heeft, is na het gebruik van de juiste ingrediënten, geduld en tijd het belangrijkste. Maak uw deeg een avond van te voren laat het twee keer rijzen. Eerst een rijs van twee uur, gewoon op kamertemperatuur en daarna een rijs van minimaal 12 en maximaal 24 uur.

Ingrediënten voor 4 pizza’s

 • 500 gram bloem Tipo ’00’
 • 3 DL lauwwarm water
 • zakje gedroogde gist of 21 gram verse gist
 • 1 eetlepel suiker
 • 8 gr zout
 • 2 eetlepels olijfolie

Los het gist met de suiker op in het water en laat ca. 10 minuten staan.

Meng de bloem met het zout en voeg olijfolie en water met gist er doorheen.

Kneed goed door. De uiteindelijke bal deeg moet elastisch en en licht vochtig zijn en net niet meer plakken aan uw handen.

Bestuif een grote kom met bloem en leeg de bal deeg erin. Houdt er rekening mee dat het deeg gaat verdubbelen! Denk de kom af met een doek en laat het deeg 2 uur op katertempremuur rijzen.

Na het rijzen mag u, indien nodig, uw agressie op de bal deeg botvieren. De bedoeling is dat u alle lucht die erin zit, eruit gaat slaan. Sla gerust met uw vuisten op het deeg en als dat nog niet genoeg is, kneed flink door.

Verdeel de bal deeg in 4 gelijke stukken en maak er mooie bollen van.

Leg de bollen in een met een laag bloem bestoven grote schaal.

Houdt genoeg ruimte tussen elke bol en bestuif de bollen wederom met bloem.

Dek de schaal af met plasticfolie en zet de schaal in de koelkast.

Een dag later haalt u het twee uur voor de pizza’s gebakken moeten worden, uit de koelkast.

Na die twee uur is het tijd om het deeg uit te rollen tot een mooie ronde pizza in wording en kunt u gaan beleggen, maar dat komt de volgende keer.

Heerlijke pizza recepten voor jouw Uuni

Wat is er lekkerder dan een echte houtoven pizza bakken in jouw eigen achtertuin of in het park? Niets natuurlijk! De mogelijkheden met de Uuni zijn eindeloos! Mocht je inspiratie op willen doen om eens wat nieuws te ontdekken, kijk dan eens op: www.pizzapassie.nl voor ideeën.

Smakelijk eten!

Het aansteken van de Uuni oven

Lees Hieronder hoe jij jouw Uuni het makkelijkst en snelst aansteekt:

Stap 1
Draai de stelschroef op half zoals hierboven getoond.

Stap 2
Plaats er het pelletklepje in. Er moet een afstand van ongeveer 3cm zijn tussen het einde van het pelletklepje
en de achterkant van de trechter. (zie foto 2).

Stap 3
Plaats een vuurwokkel aan de voorkant van pelletlade.

Stap 4
Vul de pelletlade verder met houtpelletkorrels.

Stap 5
Het pelletlade moet er uit zien als foto 5.

Stap 6
Steek voorzichtig de houtwokkel aan en schuif de pelletlade voorzichtig in de UUNI-oven.

Alternatieve stap 6
Sla stap 3 over en gebruik de opening aan de achterkant van de pelletlade. Steek de brander aan om de houtpellets voor te verwarmen.

Stap 7
Als de houtpellets branden, voeg je meer houtpellets toe met behulp van schepje.

Stap 8
Vul de trechter.

Stap 9
Denk er aan om houtpellets bij te vullen terwijl je heerlijk aan het bakken bent.

Voor een beschrijving (in het Engels) met afbeeldingen om u door het stappenplan te helpen klikt u op de volgende link: PDF-Uuni oven aansteken.